Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Vištiena tailandietiškai

Pirmas ir tikrai labai labai skanus tailandietiškas patiekalas kurį man teko pagaminti.

Jums reikės:

1kg. vištienos kumpelių mėsos be kaulo ir odos
5 v.š. sezamo aliejaus
1 čili pipiro
0,5 indelio austrių padažo
0,5 indelio "Sweet chilli" padažo
Nedidelės imbiero šaknies
1,5 vnt. laimo sulčių
2 vnt. didelių skiltelių česnako
Truputėlį šviežios kalendros
1vnt. saldžios raudonosios paprikos
500ml. kokosų pieno
400gr. jasmine arba basmati ryžių

Vištienos kumpelius supjaustome kubeliais. Į vištieną pilame austrių, sweet chilli padažus. Suberiame kapotą česnaką, smulkintą imbiero šaknį, čilli pipirą, šviežią kalendrą. Išspaudžiame laimo sultis, įpilame sezamo aliejaus ir viską išmaišome. Paliekame mėsą pasimarinuoti apie 10 minučių. Į tą laiką susipjaustome saldžiąją papriką juostelėmis. Pamarinuotą vištieną sudedame į gerai įkaitintą keptuvę ir kepame ant didelės ugnies tol, kol beveik išgaruoja sultys (nepamirškite dažnai pamaišyti, kad patiekalas neprisviltų). Vėliau sudedame pjaustytą papriką. Viską kepame apie 1 minutę ir tuomet supilame kokosų pieną. Troškiname tol, kol patiekalas pasidaro tirštos konsistensijos ( tai trunka ne ilgiau nei 5 min.). Išverdame ryžius ir galime ragauti.

P.S. Tikrai nepakartojamai skanus patiekalas, bent jau man ir mano šeimai labai patiko. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą