Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Jautienos Befstrogenas


Jums reikės:

1,5kg. Mėgiamos jautienos mėsos
200gr. Grietinės
1 labai didelis svogūnas
400ml. Grietinėlės
2a.š. Bulvių krakmolo
200ml. pomidorų padažo
100ml. vandens
Druskos
Pipirų

Jautieną supjaustome 1-2cm juostelėmis ir išverdame pasūdytame vandenyje (aš verdu greitpuodyje apie 10-12min. Paprastame puode reikėtų virti apie 1,5val.). Išvirtą jautieną apkepame dalimis ant gerai įkaitintos keptuvės ir atidedame į šalį. Pakepiname žiedais smulkintą svogūną ir sudedame jautieną į keptuvę su svogūnais. Pagardiname druska bei pipirais. Nedideliame puode krakmolą sumaišome su 100ml. šalto vandens. Uždedame ant viryklės ir pakaitiname. Maišydami pilame grietinėlę. Kai masė gerai įkaista sudedame grietinę ir pakaitiname kelias minutes. Paruoštą padažą pilame ant jautienos keptuvėje ir troškiname apie 10min. ant silpnos ugnies. Paruoštą troškinį patiekiame su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, bei raugintais agurkėliais. Skanaus!

3 komentarai: