Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Lazanija su malta vištiena ir morkomis


Jums reikės:

1kg. vištienos faršo
3 morkos
1 didelis svogūnas
1 indelis koncervuotų pomidorų be odelės
1 pakelis lazanijos lakštų
3 v.š. pomidorų padažo
300gr. tarkuoto fermentinio sūrio
0,7l. pieno
1 v.š. miltų
1 a.š. malto muskato
Druskos
Pipirų
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
1 a.š. džiovinto baziliko

Tarkuotas morkas, smulkintą svogūną bei vištienos faršą pakepiname keptuvėje. Sudedame maltą papriką, pomidorus, pagardiname druska, pipirais ir džiovintu baziliku. Skardą patepame aliejumi, klojame lazanijos lakštų eilę ir dedame iškepusį faršą su priedais.Pabarstome tarkuotu sūriu ir vėl klojame eilę lazanijos lakštų, tada vel faršo ir taip kol nepasibaigs visas faršas. Susluoksniavę lazaniją pasiruošiame baltąjį padažą: pakepiname šaukštą miltų, supilame pieną ir maišydami kaitiname iki kol užvirs. Pagardiname maltu muskatu ir supilame ant paruoštos lazanijos. Pabaigoje lazaniją apibarstome fermentiniu sūriu ir dedame į 200°C orkaitę. Kepame apie 20-30 min. kol viršus gražiai apkepa. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą