Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Kalakutienos maltiniai bulvių pataluose


Jums reikės:

1kg. maltos kalakutienos
2 Kiaušinių
2 v.š. manų kruopų
3 v.š. maltų džiūvėsėlių
200ml. neriebios 12% grietinėlės
1 a.š. maltų pipirų
1 a.š. druskos
2 v.š džiovintų daržovių mišinio (arba vegetos be druskos)
1 didelė morka
1 svogūnas
5 didelės bulvės
300gr. tarkuoto fermentinio arba kokio kito mėgstamo sūrio
alyvuogių aliejaus


Maltos kalakutienos faršą sumaišome su prieskoniais, smulkintais svogūnais, smulkiai tarkuota morka, kiaušiniais, manais, džiūvėsėliais, grietinėle. Viską gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis suformuojame kepsnelius, dedame juos į įkaitintą aliejų ir apkepame iš abiejų pusių. Nusiskutame bulves ir smulkiai jas susipjaustome ar susitarkuojame stambia tarka. Bulves sumaišome su norimais priekoniais ir šlakeliu aliejaus. Apkeptus kepsnelius sudedame į skardą, užklojame tarkuotomis bulvėmis, apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko. Patiekiame su norimu garnyru. Skanaus!









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą