Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. vasario 28 d., antradienis

Keksiukai su morkomis ir migdolais


Jums reikės:

5 didelių morkų
2,5 stiklinės miltų
6 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
4 a.š. malto cinamono
1 stiklinė rudojo cukraus
2 v.š. cukraus pudros
1 stiklinė aliejaus
100gr. kokoso drožlių
70gr. migdolų

Morkas sutarkuojame smulkia tarka. Migdolus smulkiai susmulkiname arba sutarkuojame. Kiaušinius išsukame su cukrumi. Vėliau įpilame aliejaus, sudedame cinamoną, kokoso drožles, smulkintus riešutus, druską ir vėl viską išmaišome. Į miltus sudedame kepimo miltelius ir supilame į tešlą. Viską gerai išmaišome. Vėliausiai sudedame tarkuotas morkas, dar kartelį gerai išplakame. Supilame tešlą į keksiukų formeles ir pašauname į 170°C orkaitę. Kepame apie 25min. Skanaus!

8 komentarai:

  1. Dariau su graikiniais riesutais, nes nepatinka migdolai. Skanu. Panasiai kaip morku keksas is Bella Toscana:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as bandziau ir su maltais zemes riesutais. Koki riesutai prie sirdies, tokius ir dekit ;)

      Panaikinti
  2. Tik dabar pastebejau, kad cukraus pudra "dingsta":). Ka ir kada su ja daryti??

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)

    AtsakytiPanaikinti