Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Aštrus raudonasis vištienos karis tailandietiškai



Labai taikliai yra pasakes vienas virtuvės šefas per kulinarinę laidą - Tailandietiški patiekalai - tai saldaus, sūraus, aštraus ir rūgštaus skonio derinys. Galiu prisipažinti, kad tiesiog susižavėjau tailandietiška virtuve dėl jos nepaprasto skonio, todėl šis nuostabus patiekalas skirtas tiems, kas mėgsta aštresnį maistą.

1,2 kg. vištienos kumpelių mėsos be kaulo ir odos
1 indelis kokosų pieno
3 v.š. raudonojo kario pastos
4 v.š. žuvies padažo (ančiuvių ekstraktas)
1/2 puodelio šv. baziliko lapelių
1/2 laimo sulčių
2v.š. cukraus
Sezamo aliejaus

Vištienos kumpelių mėsą susipjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame sezamo aliejuje kol beveik visai iškeps. Aš kepiau dalimis, kad mėsa nevirtų savo sultyse, bet gražiai apkeptų. Iškeptą vištieną atidedam į šalį. Į keptuvę įpilame 5 v.š. kokosų pieno ir palaukiame kol jis užvirs. Tuomet dedame raudonojo kario pastą ir gerai išmaišome. Į padažą sudedame iškeptą vištieną ir viską gerai išmaišome. Leidžiame mėsai pasitroškinti apie 5 min.. Tuomet supilame pusę likusio kokoso pieno  ir vėl patroškiname apie 5 min.. Dedame žuvies padažą, cukrų ir likusį kokoso pieną. Patiekalą troškiname tol, kol sutirštėja padažas. Į pabaigą sudedame pasmulkinto šv. baziliko lapelius ir išspaudžiame sultis iš pusės laimo. Ragaujame su "Basmati" arba "Jasmine" ryžiais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą