Sveiki mielieji!
Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.
2012 m. sausio 27 d., penktadienis
Vištienos sparneliai su rozmarinu
Jums reikės:
1,5kg. vištienos sparnelių
100g. šviežio rozmarino
4 v.š. prieskonių "Persiladas"
1 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
3 v.š. alyvuogių aliejaus
Nuo šviežio rozmarino šakelių nuimame lapelius, sumaišome su priekoniais "Persiladas" (Šis "Santa Marijos" priekonių mišinys man patinka del sudėtyje esančio česnakų ir petražolių derinio, bei labai tinka vištienai), įdedame druskos ir pipirų, įpilame alyvuogių aliejaus. Visą marinatą gerai išmaišome ir juo įtriname vištienos sparnelius. Sudedame į maišelį ir marinuojame parą laiko. Kai mėsa pasimarinuoja dedame ją į skardą ir pašauname į iki 200°C įkaitintą orkaitę (aš kepiau su grilio ir vėjelio orkaitės funkcija, tada gražiai apkepa). Kepame apie 30min. tada sparnelius apverčiame ir maždaug tiek pat laiko kepame kitą pusę, kol gražiai apskrus. Patiekiame su labai gardžiomis salotomis iš Rucolos, saulėje džiovintų pomidorų, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, smulkinto raudonėlio, druskos ir pipirų. Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą