Sveiki mielieji!

Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.

2012 m. sausio 27 d., penktadienis

Svogūnų keksiukai su rikotos sūriu

Šis užkandis sotus, skanus bei puikiai tinkantis prie vyno ar alaus. Man labai patiko, todel nusprendžiau juo pasidalinti. Pagrindinį receptą emiau iš villa alps blog'o.
Jums reikės:

1 labai didelio svogūno
Alyvuogių aliejaus (svogūno kepinimui)
500g. Rikotos sūrio
2 kiaušinių
2 v.š. manų kruopų
200ml. tarkuoto "Džiugo", parmezano, ar kito mėgstamo kietojo sūrio
100ml. kepintų žemės riešutų
2 v.š. smulkintų džiovintų laiškinių česnakų (galima dėti ir šviežius)
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. pipirų

Įkaitinkite keptuvėje nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis visiškai suminkštės. Per tą laiką susimaišykite rikotos sūrį su kiaušiniais ir manais. Į paruoštą masę sudėkite atvėsusius kepintus svogūnus, kepintus žemės riešutus (jų būna pirkti jau pakepintų), tarkuotą "Džiugo" sūrį ir laiškinius česnakus. Pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę išdalinkite į devynias popierines keksiukų formeles, apibarstykite kepintais žemės riešutais ir pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes. Skanaus!

P.s. galite valgyti ir šaltą ir karštą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą