Šis užkandis sotus, skanus bei puikiai tinkantis prie vyno ar alaus. Man labai patiko, todel nusprendžiau juo pasidalinti. Pagrindinį receptą emiau iš villa alps blog'o.
Jums reikės:
1 labai didelio svogūno
Alyvuogių aliejaus (svogūno kepinimui)
500g. Rikotos sūrio
2 kiaušinių
2 v.š. manų kruopų
200ml. tarkuoto "Džiugo", parmezano, ar kito mėgstamo kietojo sūrio
100ml. kepintų žemės riešutų
2 v.š. smulkintų džiovintų laiškinių česnakų (galima dėti ir šviežius)
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. pipirų
Įkaitinkite keptuvėje nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis visiškai suminkštės. Per tą laiką susimaišykite rikotos sūrį su kiaušiniais ir manais. Į paruoštą masę sudėkite atvėsusius kepintus svogūnus, kepintus žemės riešutus (jų būna pirkti jau pakepintų), tarkuotą "Džiugo" sūrį ir laiškinius česnakus. Pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę išdalinkite į devynias popierines keksiukų formeles, apibarstykite kepintais žemės riešutais ir pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes. Skanaus!
P.s. galite valgyti ir šaltą ir karštą.
Sveiki mielieji!
Džiugu, kad apsilankėte mano blog'e apie maisto gaminimą! Trumpai tariant apie save galiu pasakyti tiek - į aukšto lygio virėjus aš nepretenduoju - tiesiog turint laisvo laiko mėgstu gaminti. Todėl pasinaudojus įvairiais receptais, pridejusi lašelį savo fantazijos ir šlakelį kūrybos - kviečiu išbandyti tai - kas yra patikrinta, išbandyta ir paprašyta dar ir dar kartelį pagaminti.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą