Jums reikės:
5 didelių morkų
2,5 stiklinės miltų
6 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
4 a.š. malto cinamono
1 stiklinė rudojo cukraus
2 v.š. cukraus pudros
1 stiklinė aliejaus
100gr. kokoso drožlių
70gr. migdolų
Morkas sutarkuojame smulkia tarka. Migdolus smulkiai susmulkiname arba sutarkuojame. Kiaušinius išsukame su cukrumi. Vėliau įpilame aliejaus, sudedame cinamoną, kokoso drožles, smulkintus riešutus, druską ir vėl viską išmaišome. Į miltus sudedame kepimo miltelius ir supilame į tešlą. Viską gerai išmaišome. Vėliausiai sudedame tarkuotas morkas, dar kartelį gerai išplakame. Supilame tešlą į keksiukų formeles ir pašauname į 170°C orkaitę. Kepame apie 25min. Skanaus!
Kiek keksiuku gaunasi?
AtsakytiPanaikinti24vnt. ;)
PanaikintiDariau su graikiniais riesutais, nes nepatinka migdolai. Skanu. Panasiai kaip morku keksas is Bella Toscana:)
AtsakytiPanaikintias bandziau ir su maltais zemes riesutais. Koki riesutai prie sirdies, tokius ir dekit ;)
PanaikintiTik dabar pastebejau, kad cukraus pudra "dingsta":). Ka ir kada su ja daryti??
AtsakytiPanaikintiapibarstyti paciam gale ;)
AtsakytiPanaikintiPuikus virtuves sefes patarimai
AtsakytiPanaikintiLabai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)
AtsakytiPanaikinti